Limonka Kaffir

Limonka Kaffir

Limonka Kaffir – co to za fenomen ?

PastryCreation to firma, która wyprzedaje cudowne towary dla badaczy kulinarnych pożądających nowatorskich doznań w kuchni. W naszym sklepie internetowym Pastry Creation odnajdziecie ogrom ciekawych produktów, które możecie wykorzystać w swojej kuchni. Teraz przybliżmy wam fenomen Limonki Kaffir

Przedstawiającosobliwość limonki kaffir powinno się zacząć od tego, że można ją spotkać pod różnymi nazwami – papeda, dzika limonka, tajska limonka. Niemniej bez względu na to, jak się ją nazwie to zawsze należy do rodzaju cytrusowych – jestniesłychanie cytrusowa i wonna.

Liście limonki typu kaffir są mocnym pierwiastkiem dań w kuchni tajskiej. Limonka kaffir jest wybitnie wonna i niezwykle orzeźwiająca, tymczasem kaffir liście są z zewnątrz: ciemnozielone i świetliste a w środku: chropawe i blade. Wystarczy lekko potrzeć liść, aby poczuć intensywny zapach. Świeże liście limonki kaffir podtrzymują swoją jakość przechowywane w lodówce przez co najmniej 2 tygodnie – dostępne i nie mniej popularne są również suszone liście limonki.

Warto napomknąć, że wonne liście kafiru są zbyt twarde, aby zużywać je w naturalnej formie – w większości wypadków dołącza się je w ostatniej fazie pichcenia. Wiele orientalnych wzorów wręcz potrzebuje tego, by posłużyć się z tej części limonki kaffir. Wiele ciekawych przepisów można znaleźć na naszym firmowym blogu kulinarnym.

Gdzie nabywać kaffir?

Jeszcze do niedawna kupienie liści kaffir w naszym kraju niemalże graniczyło z niemożliwym, całe szczęście poprzez możliwości sieci internetowej współcześnie każdy może to zrobić w dobrze zaopatrzonym sklepie online komfortowo siedząc w domu. Przykładem takiego miejsca jest choćby pastry.com.pl – sklep internetowy.


Ocena: 4/5 (1 głosów)  


Szczegóły wpisu:


Lokalizacja na mapie:

Szerokość geograficzna: 50.298042, Długość geograficzna: 18.969479699999965

Odwiedziny botów:
  • googlebot: 13 (ostatnio: 17.09.2018 05:11:33)
  • yahoo: 4 (ostatnio: 08.01.2018 13:44:22)

Podlinkuj wpis: