Suszarka do owoców

Suszarka do owoców

Gotowanie i pasteryzacja owoców zabijają niezbędne witaminy i mikroelementy. Każdy, kto chciałby zmienić swoją dietę i spróbować tego co zdrowe, zamiast gotować, smażyć i parzyć, powinien postawić suszarkę do owoców na honorowym miejscu. Obróbka śliwek, jabłek czy gruszek tą metodą sprawia, że owoce i warzywa są smaczne, dłużej zachowują trwałość, a przede wszystkim – nie tracą niezbędnych mikroelementów. Decydując się na zakup suszarki do owoców należy wziąć pod uwagę przede wszystkim jej moc. Parametr decyduje bowiem o późniejszej jakości produktu. Im większa siła urządzenia, tym lepiej zakonserwują się nasze ulubione owoce i warzywa.

Suszarka do owoców – jak pojemna?

Nie zapominajmy również o ilości i rodzaju szufladek, które w niej znajdziemy. Im pojemniejsza, tym więcej kawałków owoców poddamy obróbce podczas jednego działania. Niestety, jest to sprzężone z parametrami mocy silnika. Jeśli sprzęt nie ma zbyt dużej mocy, zwiększona liczba szufladek na nic się nam przyda. Rozłożymy co prawda więcej produktów na tackach, ale będziemy musieli poczekać na efekt końcowy znacznie dłużej. Suszarka do owoców powinna być również energooszczędna. Jeśli nie znajdziemy na opakowaniu takiej informacji, lepiej szukać specjalnego oznaczenia, by nowy nabytek nie wysuszył również naszego portfela!


Ocena: 5/5 (1 głosów)  


Szczegóły wpisu:


Odwiedziny botów:
  • googlebot: 1 (ostatnio: 11.07.2018 10:48:12)

Podlinkuj wpis: