Nafta kosmetyczna

Specyfik, jakim jest olejek rycynowy, to odkrycie które znane było już w czasach pierwszych Egipcjan, które w czasach dzisiejszych świętuje ponownie swój triumf. Olejek rycynowy znajduje swoje użycie w dwóch, dość istotnych dyscyplinach naszego życia. Są to medycyna oraz kosmetyka. Jeśli chodzi o medycynę, to olejek rycynowy bywa stosowany do zwalczania takich kłopotów zdrowotnych jak: trudności z wydalaniem, wrzody trawienne, choroby skórne czy dolegliwości typowo kobiece. W medycynie główną formą, w jakiej stosuje się olejek rycynowy to kompresy. Jeśli interesuje Cię to, jak taki okład z olejku rycynowego wykonać lub też poszukujesz odpowiedzi na pytanie o to, jakie ma właściwości pielęgnacyjne olejek rycynowy, jak najszybciej zajrzyj na naszą witrynę. Dowiesz się z niej również czegoś na temat specyfiku, jakim jest nafta kosmetyczna lub też rycyna. Zapraszamy do wnikliwej lektury.